L - V : 08:00 - 20.00

Cum să faci un terariu?

A venit primăvara. Sufletele noastre se reîncălzesc și cresc odată cu natura. Atât cei mici, cât și cei mari tind să fie mai creativi și cu o mai mare dorință de a explora. De aceea, PLEI îți oferă posibilitatea să îți pui creativitatea în practică și mâinile dibace la treabă împreună cu micuțul tău. Am pregătit un atelier grozav de design, unde vom învăța să construim un terariu.

Ce este terariul?

Terariul este o mică lume creată de tine, într-un spațiu precum un vas de sticlă, cu scopul de a crește și proteja diferite plante, chiar și animale. 

tetrariu diy

De ce să creez unul acasă?

 • Arată spectaculos

Terariul este un obiect de design de bun gust, care își găsește locul în orice casă.

El poate fi crâmpeiul de natură din casa ta, dar și un obiect cu valoare sentimentală, pentru că este realizat de tine și copilul tău. 

 • Este simplu de realizat

Vom avea nevoie doar de câteva obiecte, de creativitate și colaborare în familie. Voi enumera pașii realizării acestuia puțin mai jos.

 • Dezvoltă creativitatea 

Activitatea în sine are nevoie de creativitate, astfel că întreaga familie își va putea folosi imaginația pentru realizarea terariului.

 • Este o activitate relaxantă

Pe lângă faptul că te ajută să te deconectezi de la stresul zilnic, este un bun prilej de a petrece timp de calitate cu copilul tău.

De ce am nevoie pentru crearea unui terariu ?

 • Un vas de sticlă,
 • Pământ pentru plante suculente,
 • Pietricele decorative,
 • Licheni naturali,
 • O plantă suculentă,
 • Ciupercuță de lemn (de preferat una care necesită să fie pictată, pentru a petrece cât mai mult timp antrenați în această activitate),
 • Felii de lemn,
 • Buburuze, fluturași sau orice alt accesoriu vesel și colorat.  

imagine

Instrucțiunile de creare a unui terariu pas cu pas

Pasul 1: Se pregătesc materialele.    imagine toate materialele

Pasul 2: În vasul de sticlă se pune primul strat de pietricele albe decorative      imagine

Pasul 3: Se adaugă un strat de pământ, în care vom face o gaură folosindu-ne degetele și se va așeza planta suculentă.     imagine

Pasul 4: Se aranjează lichenii naturali de diferite culori.    imagine

Pasul 5: Se ornamentează terariul cu ciupercuța proaspăt pictată și buburuza lipită pe felia de lemn.   Imagine

Cu siguranță ați creat nu doar un terariu, ci o legătură mai strânsă între voi și copilașul vostru. V-ați dezvoltat împreună creativitatea și imaginația.

Tot ce mai trebuie să faceți este să îngrijiți planta pe viitor.

Găsiți-i un loc luminos și nu uitați să o udați o dată pe săptămână în zilele mai răcoroase și de două ori pe săptămână în zilele călduroase de vară.

Vizionare plăcută și spor la crearea micului vostru terariu!

Vă așteptăm pe pagina noastră de Facebook și pe canalul de YouTube pentru mai multe idei de activități creative.

 

Distribuie

Autor: Ioana Luisa Chiș

Bună! Eu sunt Ioana. Mi-am dedicat ultimii 7 ani învățând cu și despre copii, urmând un liceu de profil pedagogic și cursurile Facultății de Psihologie și Științe ale Educației UBB Cluj, specializarea Pedagogia Învățământului școlar și preșcolar. În prezent sunt educatoare la PLEI – Centru de joacă educativă, unde mă simt ca acasă! Despre mine vă pot spune că ador să lucrez cu copiii, iar în timpul liber mă pasionează cititul, scrisul de orice fel și muzica.

Newsletter